Groove City - Dakwerken: Prijzen, Info En Mogelijkheden & Dakwerker Gezocht
725
post-template-default,single,single-post,postid-725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dakcomponenten om te inspecteren en te onderhouden

Dakcomponenten om te inspecteren en te onderhouden

Als u vertrouwd raakt met de componenten van een daksysteem, kunt u de terminologie begrijpen die wordt gebruikt bij onderhoud, inspectie en reparatie van daken.

Onderdelen van GAF asfaltdaksysteem

Terrasplanken of omhulsels: meestal gemaakt van ½-inch multiplex of OSB, het terras sluit en versterkt de dakconstructie en biedt een spijkerbed voor de dakspanen.

Dakranden / overhang: de dakranden zijn de randen van het dak die over het oppervlak van een muur hangen.Hun doel is om water weg te voeren van de weg, zodat als het niet in goten wordt opgevangen, het de muur niet nat maakt of in de buurt van de fundering vallen en mogelijk in uw huis lekken.

Zolder: Dit is de ruimte onder het dak. De zolder moet goed worden geventileerd om het dak te beschermen tegen overmatige hitte en vochtigheid in de zomer en warme, vochtige lucht die van binnenuit wordt gegenereerd door koken, douchen of wassen.

Zadel: een constructie achter het hogere deel van een schoorsteen of een vergelijkbare projectie vanaf het dak om regenwater eromheen af ​​te leiden.

Nok: De nok is de horizontale lijn bovenaan het dak waar twee opwaarts hellende vlakken samenkomen.

Valley: De vallei is de “V-cut” -hoek langs het ontmoetingspunt van twee neerwaartse hellingen van een dak.

Onderlaagmembraan / teerpapier: Het onderlaagmembraan van een dak is het teerverzadigde zwarte papier dat over de dakbedekking wordt gelegd om het dak af te dichten tegen vocht dat de dakspanen kan binnendringen. Het beschermt ook de gordelroos tegen schadelijke hars die vrijkomt door de houten vlonders.

vlonders

Druppelrand: Een druiprand is een lijst die de dakrand bedekt en het risico op waterinfiltratie vermindert.

Ventilatieopeningen: Luchtinlaatopeningen zijn gemaakt van metaal of plastic en hebben openingen of vinnen. Nokopeningen zijn meestal van plastic en zitten onder de dakspanen die de nok van het dak bedekken. Beiden zorgen ervoor dat de zolderruimte goed geventileerd wordt.

Sanitairventilatie en laars: Een sanitairventilatie is een buis die uit het dak komt en lucht in het sanitairsysteem toelaat, waardoor afvalwater goed naar het riool kan stromen. Er is een rubberen laars die rond de ventilatieopening, ook wel stapel genoemd, past en onder de gordelroos uitsteekt om water buiten te houden.

roofing

Knipperen: Soms ook wel gezamenlijke afdekking genoemd omdat het opvullen de openingen bedekt waar materialen zoals een dakterras en een schoorsteen samenkomen. Knipperen is meestal gegalvaniseerd staal of aluminium en gemakkelijk te herkennen op een dak. Knipperen voorkomt dat regenwater het dak binnendringt. Zoek naar flitsen rond schoorstenen, dakramen en waar het dak een muur ontmoet.

Gordelroos: Gordelroos ligt over de bovenkant van het daksysteem, beschermt het dak tegen regen en elementen en geeft tegelijkertijd het huis karakter.

No Comments

Post A Comment