Groove City - Dakwerken: Prijzen, Info En Mogelijkheden & Dakwerker Gezocht
708
post-template-default,single,single-post,postid-708,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dakplaten: hun soorten, toepassingen en kosten in India

Dakplaten

Dakplaten: hun soorten, toepassingen en kosten in India

Verschillende soorten dakplaten worden geleverd met hun eigen set voor- en nadelen. Indien perfect gemonteerd, kunnen ze de levensduur van elk type dak aanzienlijk verlengen

De Indiase dakbedekkingsindustrie heeft het afgelopen decennium een ​​paradigmaverschuiving ondergaan. De belangrijkste veranderingen in de dakbedekkingsindustrie kunnen worden toegeschreven aan twee redenen. Ten eerste de groei van industriële toepassingen in verband met de Indiase markt. Ten tweede zijn consumenten ontevreden over de beschikbare conventionele opties en zoeken ze meer waarde uit hun investeringen in dakplaten. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een grotere vraag naar verschillende soorten platen voor het beschermen van de daken en muren van inrichtingen – zowel huishoudelijk, commercieel als industrieel.

Hier volgt een kort overzicht van de meest populaire soorten dakplaten en hun belangrijkste toepassingsgebieden.

  • Verschillende soorten dakplaten
  • Verschillende soorten dakplaten worden geleverd met hun eigen set voor- en nadelen. Bij perfecte montage kunnen
  • ze de levensduur van elk type dak aanzienlijk verlengen.

 Dakwerker Gezocht

1. Golfplaten dakplaten

Meestal gebruikt in agrarische gebouwen, golfplaten dakplaten hebben herhaalde plooien op hun oppervlak. Vanwege hun unieke vorm bieden ze jarenlang betrouwbaar gebruik en verbeterde sterkte. Het gegolfde ontwerp met ribbels en groeven maakt ze sterker dan voorheen. De golvende constructie maakt de weg vrij voor meer sterkte op kleinere oppervlakken.

Door de speciale gegolfde vorm kunnen dunne en lichtgewicht metalen zoals aluminium ook worden uitgerust om tientallen jaren van weersinvloeden te ondergaan. Volgens de geldende vervuilingsniveaus waar ze worden geïnstalleerd, moeten golfplaten elke 5-10 jaar worden onderhouden. Volledig duurzaam en milieuvriendelijk, deze dakplaten zijn ideaal voor het beschermen van garages, veranda’s en schuren.
Gegalvaniseerde staalplaten vormen het basismateriaal voor verschillende soorten golfplaten, zoals die bekleed met polyesterverf of beschermd door PVC plastisol gecoate dakplaten.

Agrarische gebouwen gebruiken vaak polyester geverfde platen vanwege hun middellange levensduur en economische efficiëntie.
PVC Plastisol gecoate golfplaten zijn zeer duurzaam. Ze bestaan ​​uit staalplaten behandeld met grondverf en PVC op hun oppervlak gerold. Deze dakplaten krassen of verkleuren niet gemakkelijk en gaan doorgaans zo’n 25-30 jaar mee.

2. Polycarbonaat dakplaten

Polycarbonaat dakplaten worden veel gebruikt in industriële en grootschalige commerciële gebouwen in India. Hun isolerende eigenschappen en hoge sterkte maken ze geschikt voor dergelijke toepassingen. Volledig weerbestendige, eenvoudig te installeren en extreem duurzame polycarbonaatplaten zijn verkrijgbaar in een overvloed aan texturen en ontwerpen. Hun onderhoudskosten zijn zeer laag en ze kunnen ook worden gebruikt als effectieve dakoplossingen op plaatsen zoals zwembaden, hemelverlichting, looppaden en uithangborden.

Er zijn verdere toepassingen van polycarbonaat dakplaten, zowel commercieel als industrieel. Polycarbonaat en doorschijnende polycarbonaat dakbedekkingsopties zijn de meest gebruikte soorten polycarbonaatplaten.

Polycarbonaat dakplaten met schuimrug zijn lichtgewicht en duurzaam. Ze worden geïnstalleerd in industriële gebouwen, zoals magazijnen, vanwege hun lange levensduur en sterkte. Huiseigenaren gebruiken ze om schuren, carports en daken te bouwen met een minimale helling.

Op patio’s, serres en plaatsen die natuurlijk licht door het dak nodig hebben, worden heldere polycarbonaatplaten geïnstalleerd. Deze dakpanelen zijn vaak voorzien van beschermende filmlagen om schadelijke UV-stralen van de zon weg te filteren.

De polycarbonaatplaten zijn gemaakt van hoogwaardige, hoogwaardige polypropyleenharsen en zijn UV-bestendig en brandwerend. Deze dakplaten zijn echter niet krasvast. Daarom moeten installateurs heel voorzichtig zijn bij het uitvoeren van hun installatie.

No Comments

Post A Comment